tiistai 20. maaliskuuta 2018

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 545 - vauva uinnille? Osa 2.


Hotelli Aulangon kylpylän suuressa altaassa on ollut viime päivinä kuhinaa, kun vauvauimarit vanhempineen ovat olleet pienokaisten elämän ensimmäisillä uimareissuilla. Kuulun tähän - niin kuin viime päivinä mediasta on voinut kyllästymiseen asti lukea - pienten lasten vanhempien alati harvenevaan joukkoon.

     *     *      *

Kaikki meni hienosti, eikä mitään  (kielteisiä) yllätyksiä tullut. Kukaan ei kakkinut veteen tai yksikään lapsi ei joutunut paniikkiin valtavan suuressa, aika meluisassa salissa, mikä oli vauvoille jo sinänsä uusi kokemus. Vanhemmat olivat tukena ja turvana, mikä teki muuten pelottavasta tilanteesta jokseenkin siedettävän ja jopa lopulta paljon paremman kuin hyvän elämyksen.

Aikaa kului paljon ennen kuin oli päästy altaaseen asti. Matka Aulangolle oli oma ohjelmanumeronsa samoin valmistautuminen pukuhuoneessa, suihku ja sauna sekä lopulta kävely turvakaukalossa altaalle - ja vasta sitten oli varsinainen veteen meneminen ja vedessä oleminen ja ihmettely.

     *     *     *

Muutaman kerran pääsi pieni itku, joka meni nopeasti ohi. Isän / äidin lähellä oleminen lohdutti ja pieni punainen vedessä kelluva piikkipallo vapautti ympäristön uteliaaseen tarkkailuun. Sara näki ensimmäistä kertaa muita samanikäisiä lapsia ympärillään vanhempineen, mikä taisi olla kiinnostavampaa kuin itse vedessä porskuttaminen.

Vedessä ei oltu pitkään, ehkä kymmenkunta minuuttia ja sitten palattiin takaisin pukuhuoneeseen. Kylpylän kahvilassa Sara oli vielä aivan kikseissä ja söi antaumuksella Piltti-välipalansa.

     *      *      *

Hämmästyttävin osuus olivat tekstiviestit / puhelut vauvauinnin jälkeen. Kaikkitietävät isoäidit, kun eivät jotenkin uskoneet, että tällainen vauvauinti olisi voinut onnistua. Kenen tahansa muun he olisivat selvästi uskonneet selviävän tilanteesta, mutta jostain syystä he epäilivät, että tässä tapauksessa vauvauinti jää tähän ensimmäiseen kertaan...

Väärin. Uinti oli Sarankin päivän kohokohta ja ensi kerralla Sara luultavasti pääsee todella vauhtiin, kun paikka ja ihmiset ovat jo jokseenkin tuttuja.

Linkit:

Vauvauinti. Wikipedia

Vauvauinnit. Marixir

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti