tiistai 17. huhtikuuta 2018

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 872. Päiväkotien henkilöstö sote-pelinappuloina?


Viime päivien kirjoittelu valtakunnan ykköspaperimediassa ja muualla on herättänyt mielessä ajatuksia siitä, mitähän tasavallan hallituspuolueiden sisällä oikein puuhastellaan ja millaista peliä pelataan esim. Varhaiskasvatuslakia lobattaessa. Ja miksei esimerkiksi työmarkkinajärjestöjä otetaan mukaan avoimeen keskusteluun. Onko kysymys siitä, että hallituksen sote-linjaa vaivihkaa juntataan tämänkin lakitekstin rivien väliin.

No, Suomi joka tapauksessa tarvitsee tulevaisuudessakin päivä-, (ilta- ja yö)hoidon ammattilaisia. Tuotettiin palvelut sitten yksityisinä tai julkisina ostopalveluina.

Päiväkodit niin kuin mitkä tahansa työpaikat tarvitset monenlaisia - korkeasti koulutettuja ja vähemmän korkeasti koulutettuja - osaajia. Nykysuunnitelmat tähtäävät lastentarhanopettajien osaamiseen ja ammattitaidon polkemiseen. Tai ainakin siltä näyttää.

Samalla puolesta päivähoitajia tehdään kai työttömiä... Amk-koulutuksen saaneista ja heidän asemastaan ei puhuta halaistua sanaa.

Linkki:

Päiväkotiin on tulossa lisää opettajia ja opetusta. Pääkirjoitus. Helsingin Sanomat 17.04.2018

Varhaiskasvatuslaki tarvitsee aikalisän. By Päivi Niemi-Laine & Janne Hernesniemi. Kolumni / Helsingin Sanomat 16.04.2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti