sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Stiller: "Walter Mittyn ihmeellinen elämä" (2013)


Kun Walterin - samoin kuin hänen työkavereidensa - työpaikat LIFE -lehdessä ovat uhattuina, Walter aloittaa huikean matkan, joka kuljettaa häntä maailman eri kolkkiin, paikkoihin joissa hän ei ole koskaan kuvitellut käyvänsä. (IMDB:tä mukaillen)

"Walter Mittyn ihmeellinen elämä" (2013) on amerikkalainen seikkailuelokuva ja draamakomedia, jonka on ohjannut pääosanesittäjä Ben Stiller ja jonka on käsikirjoittanut James Thurberin samannimisen novellin pohjalta Steve Conrad

     *     *     *

On mukava nähdä pitkästä aikaa hyvin käsikirjoitettu, ohjattu ja näytelty elokuva millainen on tämä "Walter Mitty". Kaikki alkaa väärinkäsityksestä, mikä on herkullinen lähtökohta, mille tahansa tarinalle. Väärinkäsitys selviää vasta aivan elokuvan lopulla Himalajan -vuoristossa, kun Walter saa tietää, että valokuvan negatiivi ei ollutkaan kadoksissa - tai se oli eri paikassa, missä hän kuvitteli sen olevan.

Loppu ei ole hollywood-mainen happy end, vaikkakin tietyllä tavalla lohdullinen. Joku voisi pitää tarinaa postmodernina, sillä siinä on juonteita moneen suuntaan. Tämän adaptaation sisältönä on mitä tapahtuu kuin maailma esim. lehtitalossa digitalisoituu. Siitä ei ainakaan aluksi seuraa kovin paljon hyvää vaan ihmiset ovat kuin työväenlaulujen työn orjia, joiden täytyy nousta sorron yöstä ja rakentaa elämänsä uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti