keskiviikko 16. toukokuuta 2018

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 884. Kokomustan kyvyttömyys


Porvarien määrä parlamentissa oli entisessä Itä-Euroopan maassa DDR:ssä noin 5-10 % eli sama määrä kuin yhteiskunnassa oli yrittäjiä ja muita omalla toiminnallaan itsensä elättäviä. Suurin osa kansalaisista oli palkkatyöntekijöitä, joita edustivat niin työmarkkinajärjestöt kuin työväenpuolueet sosialidemokraatit ja kommunistit.

Ajatusmaailmaltaan - oma yhteiskunnallisen toimintansa takia - porvarit olivat lähes itsestään selvästi porvareita, mutta pitkään palkkatyöntekijänä ollut henkilö toki ymmärsi työntekijöiden ongelmia ja elämää. Talonpojilla oli samalla logiikalla oma puolueensa. Tämän päivän kansandemokratiassa ns. uusilla keskiluokilla olisi mitä todennäköisimmin oma puolueensa esim. jokin vihreiden kaltainen puolue.

     *     *     *

Suomen hallituksessa kukaan eikä mikään edusta palkkatyöntekijöitä, mikä tekee valtiosta hyvin, hyvin sairaan ja kieroutuneen. Yhtä kieron ja säälittävän kuin eilen televisiossa oli kansanedustaja Susanna Koski (kok). Hän oli kuin takavuosien valtiovarainministeriö Iiro Viinanen (kok), joka julkisesti ilmoitti näkevänsä nälkää - kerran päivässä. Paha sai palkkansa kun Iiro Viinanen sai vakavan sairauden, sillä Suuri henki oli nähnyt mitä Viinanen oli tehnyt. Kyykyttänyt köyhiä ja ajanut akateemisesti koulutettuja pitkäaikaistyöttömiä itsemurhiin.

Vuoden 2018 porvarit ja populistit ovat jo aikoja sitten menettäneet taivasosuutensa, yöunensa, eikä heillä ole enää muuta toivoa kuin kehittää teknologiaa selviytyä helvetissä. Kenties tekoäly on ratkaisu em. ongelmaan. Halukkaat voivat pullottaa älynsä ja jatkaa elämäänsä ikuisesti esim. osana lentävien autojen tekoälyjärjestelmää.

Linkki:

Susanna Kosken tavannut pitkäaikais­työtön kertoo kohtaamisista – tätä kommenttia Anna-Maija kummasteli erityisesti. By Jonna Waddington. Ilta-Sanomat 16.05.2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti