keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 578 - Kun Sininen Pilvi pyyhkäisi oikeaa silmäänsä kotkansulallaan


En ole vielä varma millainen satu tähän syntyy, mutta kaikki alkoi siitä, kun lakota-nainen nimeltä Sininen pilvi otti kotkansiiven käteensä ja pyyhkäisi sillä toista, oikeaa silmäänsä.

Eletään vuotta 2018 ja tarkalleen ottaen on kesäkuun 20. päivä. Sininen Pilvi on juuri juonut aamukahvinsa ja lukenut aamun lehtensä. Hän lukee aamuisin Helsingin Sanomia, lehden verkkoversiota.

Sininen Pilvi tietysti tuntee kansansa - ja samalla maailman - syntykertomuksen, joita on itseasiassa aikojen kuluessa ollut useitakin. Vanhimmassa vielä muistissa olevassa tarinassa Suuri henki pyyhkäisee sulalla yli maan ja ilman, ja vielä kuiva maaperä saa joet, järvet ja meret seuralaisikseen.

Jossain vaiheessa kansa unohti henkensä, jolloin noin 2000 vuotta sitten heidän luokseen saapui pyhä nainen, joka oli Suuren hengen tytär Woohpe. Hänet tunnetaan nykyisin paremmin nimellä Valkoinen biisoninainen.

Ihmisillä - olivat he sitten lakotoja tai keitä tahansa - jotka noudattavat Valkoiselta biisoninaiselta saamiaan neuvoja, on maagisia voimia, joita he voivat käyttää hyväkseen niin hyvässä kuin pahassa. Sininen Pilvikin tiesi, että hänellä on voimia, joita hän voi käyttää kotkansulkien avulla.

Tänä aamuna hän vihdoin päätti pyyhkäistä itsestään kaiken pahan pois ja laittoi sulan oikean silmänsä päälle. Ja siinä se sitten oli. Hänestä tuli hyvä ihminen, jota kaikki rakastivat. Paitsi vihamiehet, jotka eivät olleet Suuren hengen lapsia. Ja samalla Sininen Pilvi huomasi rakastavansa kaikkia ihmisiä, jotka rakastivat häntä ja hänen kansaansa.


Linkki:

Symbolism of the Eagle Feather

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti