keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 579 - Lukuintoinen Sara (10 kk)


Taas eilen katselin ihmeissäni, miten nopeasti sitä ihminen kehittyy.

10 -kuukautinen Sara istui lattialla kirjapinon vieressä ja käänteli sujuvasti kuvakirjojen sivuja. Hänen lempikirjojaan tietysti ovat sellaiset äänitehostekirjat, jotka tuottavat esimerkiksi lintujen ääniä. Tällä hetkellä ötökkäkirja kuitenkin vie voiton linnuista, syömisen ja arjen äänistä sekä erilaisten kulkuvälineiden ym. äänistä.

David McKeen Elmeri -kirjat ovat olleet parin viikon ajan Saran suosikkeja, joita olen ostanut mm. Prisman verkkokaupan kautta.  Kaikki kirjat eivät esim. ulkomuotonsa takia ehkä sovellu kovin hyvin näin pienelle alle 1-vuotiaalle lapselle. Sara kuitenkin kääntelee ohuitakin sivuja varsinkin tyylikkäästi repimättä ja ruttaamatta.

Ja Elmeri -kirjoihin liittyi myös yksi viime viikkojen konflikteista, kun toinen isoäideistä antoi Saran jostain ihmeen syystä repiä yhden kirjan riekaleiksi. Vielä tänä päivänäkään en tiedä, mitä oli tapahtunut, mitä isoäiti oikein oli tehnyt ja ajatellut.

Olin joka tapauksessa hyvin vihainen kaitsijalle siitä, miten hän toteutti omia kasvatusnäkemyksiään, jotka tuntuivat muutenkin olevan aivan hukassa asiassa kuin asiassa. Selvyyden vuoksi sanottakoon tämäkin: mitä yhdestä kirjasta mutta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti