keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 585 - Sara ja pandat


Eilen oli Saran suuri päivä, vaikka hän ei sitä itse tiennytkään, sillä hän pääsi Ähtärin eläinpuistoon katsomaan pandoja. Tietysti Saralle oli kerrottu ja näytetty minne ollaan menossa, mutta tuskinpa hän sitä ihan ymmärsi. Matka oli hänen pienen elämänsä ensimmäinen vähän pidempi (auto)matka.

Tunnelmaa viritti pysähtyminen välimatkan krouvissa Orituvalla, jossa oli myynnissä - yllätys, yllätys - pehmopandoja, jollainen tietysti tarttui mukaan. Takapenkillä matka sujui iloisesti uuden ystävän kanssa. Toki Saralla oli ollut jo ennen tätä 2-3 muuta pandaa!

Ensimmäinen panda oli Riihimäen CM-tavaratalosta löytynyt käsinukke. Valitettavasti toista samanlaista käsinukkea ei löytynyt mistään, joten avoimeksi jäi, onko panda Lumi vai Pyry. Kun käsinukke löytyi, Sara ei ollut vielä tässä maailmassa vaan vasta kohdun lämmössä.

Toinen pehmopandoista löytyi kuukausi sitten konkurssiin menneestä Hämeenlinnan Lelushopista, jossa oli niinikään yksi panda. Tämän jälkeen pandoja oli tarvittavat kaksi, mutta toinen oli käsinukke ja toinen tavallinen pehmolelu.

Kolmas pehmolelu löytyi Hämeenlinnan Prisman parkkipaikalta, jonne oli majoittunut Tivoli Seiterä. Aivan auton vieressä - Prismaan mennessä - oli koju, josta saattoi naruista vedellä kymmeniä erilaisia pehmoleluja - ja kuinka ollakaan arpa osui pandaan! Eikä mihinkä tahansa pandaan vaan Kung-fu Pandaan, mistä tuli siihen asti suurin pandahittituote pienen Saran elämässä.

     *     *     *

Eilen eläintarhassa Sara näki rattaista käsin sekä Lumin että Pyryn livenä, sekä sisällä että ulkona. Syömässä bambua ja kiipeilemässä puissa ym. Ja päivästä tuli varmasti ikimuistoinen, vaikka alle 1-vuotias lapsi tuskin muistaa päivästä kovin paljon, mutta valokuvia ja videoita katsellaan ahkerasti vielä pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti