tiistai 12. kesäkuuta 2018

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 893. Trump & Kim Jong-un eli mitä tämä nyt sitten on?


USA ja Pohjois-Korea - kaksi maailman häirikkövaltiota - ja niiden samanlaiset johtajat kohtaavat. Mitä tällaiselta tapaamiselta voi odottaa? Ja miksi maailman media seuraa tällaista tapahtumaa. Suomen Ylekin? Korkean tason viihdettä, pelottelua? Uteliaisuus mitä tapahtuu, kun satoja tuhansia korealaisia 1950 -luvun alussa syyttä suotta teurastanut USA yrittää neuvotella hieman samanlaisessa tilanteessa kuin mikä oli tuolloin? Ja mistä edes voidaan neuvotella?

Pohjois-Korealla tuskin on mitään ydinasetta, ainakaan sellaista, josta on uhkaa muuta kuin maalle itselleen, oman maan kansalaisille. Yksi maailman köyhimpiä maita, jolla ei ole mitään, yhtään mitään annettavaa yhdelle maailman rikkaimmista valtioista.

      *     *     *

Peli ydinaseilla ei tule loppumaan Donald Trumpin ja Kim Jong-unin diiliin edes Korean niemimaalla vaan tämä on vasta alkua. Seuraavaksi tapahtuu vahingossa räjähdys, ohjus karkaa ja osuu amerikkalaiseen lentotukialukseen. Diilin ansiosta USA ei tee vastaiskua Pohjois-Koreaan vaan seuraavat konsultaatiot, neuvottelut, joita johtaa Kiina. Mitä sen jälkeen tapahtuu, ei tiedä kukaan.

Kiina - ja ns. kolmas maailma - vaatii täydellistä (ydin)aseriisuntaa, mitä Venäjä tukee. USA valtiona natisee yhä enemmän liitoksistaan, kun Trump valitaan toiselle kaudelle. YK painostaa mm. Etelä-Dakotan irrottamiseen USA:n liittovaltiosta ja takaamaan alueen intiaanikansoille alueellisen itsenäisyyden YK:n alaisuudessa.

Linkki:

Seuraa hetki hetkeltä: Donald Trump ja Kim Jong-un nauttivat aamun tapaamisten jälkeen työlounasta, ruokalistalla turskaa ja grillikylkeä – videolähetys käynnissä. Maiden johtajat tapasivat lyhyesti kahdenkesken. Nyt neuvottelut jatkuvat laajemmalla kokoonpanolla. Yle / Uutiset 11.06.2018

Mika Hentunen (@MikaHentunen). Trump on CNN:n mukaan kutsunut Kim Jong-unin vierailemaan Valkoisessa talossa. #yle #TrumpKimSummit.  Twitter 12.06.2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti