perjantai 27. heinäkuuta 2018

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 610 - (Pitkästä aikaa!) ihan uusi urbaanilegenda


Edes joka vuosi ei ainakaan minuun silmiini ole sattunut tällaisia uusia nykytarinoita, jotka eivät pidä ollenkaan paikkaansa, mutta joita kerrotaan totena ja mihin ihmiset yleisesti uskovat ja kertovat edelleen toisilleen.

Suositut TV-sarjat ja elokuvat ym. populaarikulttuuri on kuitenkin sopiva alusta tällaisten legendojen levittämiseen, jos sitä halutaan. Tällainen voi lisätä sarjan suosiota entisestään, kun jokin sen tarina leviää meeminä somessa. Ja suosiohan tietään silkkaa rahantuloa.

     *     *     *

Koska en seuraa suoratoistopalveluita (tässä tapauksessa HBO Nordicia), eikä tuttavapiirissäkään sitä harrasteta, en ole aiemmin kuullut koko asiasta.

Jossain "The Affair" -sarjan jaksossa väitettiin, että esimerkiksi lapsi voi hukkua vielä sen jälkeen, kun hän on pelastunut hukkumiselta. Ajatus saattaa tuntua uskottavalta, mutta tällainen ei yksinkertaisesti ole mahdollista kehon suojautumismekanismin takia.

JATKUU...

Linkit:

Onko "kuivahukkuminen" todellinen uhka? Suositussa 'The Affair' -sarjassa kuivahukkuminen esitetään oikeana asiana. By Johanna Mirjonen. Helsingin Sanomat / Terveys 26.07.2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti