maanantai 6. elokuuta 2018

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 619 - Juutalaisen uskonlahkon suuri huijaus - tai jotain sellaista


Mielessäni aina siitä asti kun olen jotain ymmärtänyt, kristinusko - niin katolilaisuus kuin protestanttisuus - on ollut yksi juutalainen uskonlahko, joka onnistui lyömään itsensä läpi Rooman valtakunnassa kyseenalaisin keinoin asettumalla kaikkia muita vastaan. Moraalin kanssa ei tällä uskonnolla sen kummemmin kuin juutalaisuudella ja islaminuskolla ole mitään tekemistä, vaikka ne moraalinvartijoina ja maailmanvalloittajina esiintyvätkin. Sääntöjä ja lakeja näiden maailmanuskontojen kannattajat sen sijaan osaavat asettaa, milloin minkäkinlaisia ja usein keskenään ristiriitaisia.

Tappamisen kielto on käytännössä yhtä kuin kehotus tappaa kansan vihollinen ym. Ja sitähän eurooppalaiset ja amerikkalaiset ovat aina viime vuosiin asti kiitettävällä tavalla harjoittaneet - oman moraalinsa mukaisesti, joka ei estä jatkuvia joukkomurhia ja jopa kansanmurhia.

     *     *     *

Irvokasta olikin miten esimerkiksi vannoutunut pakana Riku Rantala puolusteli Docventures -ohjelmassa edellisen tuotantokauden 1. jaksossa 'Uskonto' kirkkoon kuulumista(an), sillä että ilman sitä seuraisi jotain ... vielä pahempaa. Kaaosta tms. Kansakunnan yhtenäisuus kärsisi jne. Ei mitään mieltä, kun tietää, miten esim. luterilaiset papit ovat toimineet niin sisällissodassa kuin 2. maailmansodan aikana. Sen sijaan aivot on pantava narikkaan. Luotettava jumalan armoon ja siihen, että Hän auttaa omaa kansaansa (!?) joukkomurhaamaan sopivan tilaisuuden tullen muita (niin ettei tule itse tapetuksi saman jumalan julmuuden takia). Ja ilmeisesti armottomin polvirukouksin ja muiden poppakonstien avulla sekä Hakkaa päälle! -huudoin se onnistuu.

      *      *      *

Ai, mistä äkillinen närkästykseni tällä kertaa johtuu? No, esimerkiksi eilisen Helsingin Sanomien kirjoituksesta 'Riparin ihme' ja lähinnä millaisia muistoja aihe nosti mieleeni.

Menin itse 13-vuotiaana halpaan, kun Hattulan kirkkoherran vaimo, silloinen yläkoulun uskonnonopettaja väitti, että kaikkien on käytävä rippikoulu. Kaikkien joiden vanhemmat kuuluvat kirkkoon. Äitini kuului, isäni ei. Silti niin äitini kuin varsinkin opettaja kivenkovaan väittivät, ettei vaihtoehtoja ole. Tai on. Mutta molempien vanhempien on ensin erottava kirkosta. Nyt tiedän tämän olleen vain legendaa.

Tulin henkilökohtaisesti huijatuksi ja samalla tavalla vuosittain huijataan kymmeniä tuhansia teinejä  eikä heille anneta rakentavaa vaihtoehtoa. Yhä uudestaan nuoret joutuvat vaeltelemaan mielessään pitkin Lähi-itää kaavuissa ja huivi päässään uskontojen ja profeettojen perässä, mikä on kaukana heidän omasta rauhanomaisesta muinaissuomalaisesta uskomusjärjestelmästään.

Linkit:

Uskonto. By Riku Rantala & Tunna Milonoff. Docventures 28.8.2013

Riparin ihme. By Heidi Väärämäki & Joonas Brandt. Helsingin Sanomat 05.08.2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti