maanantai 22. heinäkuuta 2019

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 985. Kyborgisoituminen tavallisella Android-älypuhelimella. Osa 5.

Käyttöoppaasta löytyy paljonkin sellaista, jota älypuhelimen käyttäjä ei voi tietää, osata tai keksiä kaivamatta opasta käteensä. Yksi tälläinen  ominaisuus on moni-ikkunanäkymä (Multi window).

Ajatus on tuttu tietokoneista, mutta pienellä näytöllä tämäkin asia on toteutettu hieman toisin. Tietokoneen työpöydällä voi tunnetusti olla auki useita ikkunoita ja sovelluksia, joiden välillä voi liikkua hiiren avulla tai myös sopivilla näppäinkomennoilla. Ikkunan tai ikkunat voi skaalata sopivan kokoisiksi ja niitä voi pitää limittäin tai rinnakkain auki. Kuvakkeet näkyvät alapalkissa ym.

Älypuhelimen vasemmassa alalaidassa oleva virtuaalipainike tuo näkyviin listan käynnissä olevista sovelluksista, jotka nekin näkyvät ikään kuin limittäin. Ja halutun appsin tms. voi suurentaa klikkaamalla koko näytön kokoiseksi.

    *    *    *

Jos Android-älypuhelimellä haluaa työskennellä niin kuin millä tahansa tietokoneella, laitteessa on myös mahdollista pitää kahta ikkunaa auki rinnakkain. Toinen ikkuna näkyy näytön ylälaidassa ja toinen alalaidassa. Ikkunoiden välissä olevaan kahvaan tarttumalla ikkunoiden kokoa voi säädellä sormella vetämällä alas- tai ylöspäin. Kätevää, vaikkakin pieni ikkuna on nyt entistä pienempi. Toisaalta toisen ikkunan voi pienentää välillä pelkäksi kahvaksi.

Ainoa ilman verkkoyhteyttä tai online-tilaa käytössä oleva tekstinkäsittelyohjelma on Samsung Notes. Tosin Googlen Docsia on mahdollista käyttää myös offline-tilassa ja silloin käyttäjällä on käytössä myös täysverinen tekstinkäsittelyohjelma, eikä mitään muuta ohjelmaa välttämättä enää tarvita. Dokumentti synkronoituu Drivessä olevaan alkuperäiseen dokumenttiin automaattisesti, kun yhteys on taas olemassa.

Jos haluaa pitää samaan aikaan auki esim. pdf-tiedoston tai e-kirjan ja Docs-dokumentin, se onnistuu moni-ikkunanäkymässä. Aivan tavallista Samsung Galaxy J6:tä voi siten käyttää ainakin tilapäisesti työkoneena, jos laitteeseen on lisäksi langattomasti kytketty fyysinen näppäimistö ja kirjoitin.

     *     *     *

Lisäherkkuna on että Samsung Galaxyn käyttäjät voivat tallentaa kahden ohjelman näkymän kuvakkeeksi näytölleen tai työpöydälle. Ohjelmia ei siten tarvitse joka kerran hakea erikseen ja luoda haluttua näkymää yhä uudelleen. Sen kun klikkaa työtilan taas auki ja jatkaa hommia.

Linkki:

User Manual. Samsung SM-J600F. Pdf

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti