tiistai 14. tammikuuta 2014

Tenavat: "Halloween" (2006)

Kolme Charles M. Schutzin sarjakuviin perustuvaa Tenavat-klassikkoa.

Elokuvassa "Se on suuri kurpitsa, Jaska Jokunen" on halloween. Jaska Jokunen kutsutaan juhliin ja lentäjäsankari Ressu valmistautuu Punaisen paronin metsästykseen. Kilteille lapsille on luvassa kaikkea hyvää.

"Se on taikaa, Jaska Jokunen" näyttää Ressun taikurin roolissa. Hän onnistuu tekemään Jaska Jokusen näkymättömäksi, mutta miten taika kumotaan?

"Rakkaudelle ei ole aikaa, Jaska Jokunen" vie lapset luokkaretkelle museoon, Tai niin he luulevat, kunne paljastuu, että he ovatkin supermarketissa. (DVD:n kansi)

      *     *      *

Eppu kirjoittaa, niin kuin aina ennen Halloweenia, kirjettä Suurelle kurpitsalle. Ja saa muiden ivan ja pilkan päälleen.

Hän puolustautuu ja sanoo, että muut tulevat vielä katumaan. Kun Suuri kurpitsa nousee kurpitsapellosta ja jakaa lahjoja lapsille, ne jotka eivät siihen uskoneet, eivät saa lahjoja. Eppu saa vastaukseksi pelkkää naurua.

Hän vertaa uskoaan Suureen kurpitsaan muiden lasten uskoon Joulupukkiin.  Miksi Suuri kurpitsa voi yhtä hyvin tulla, jos Joulupukkikin tulee? Eppua ei kuitenkaan kuulla. Joulupukki on Joulupukki, ja jouluna lapset saavat lahjoja.

Ja niin kuin joka Halloween-yö, Eppu menee yöksi kurpitsapeltoon. Seurakseen hän saa Jaska Jokusen siskon Sallin. Ei niinkään siksi, että Salli hirveästi uskoisi Suureen kurpitsaan, mutta hän uskoo Eppuun - ja ennen muuta on rakastunut häneen. Hän haluaa siksi uskoa siihen mihin Eppukin.

Kun muut lapset kiertävät keräämässä karkkeja ja kysyvät ovella "karkki vai kepponen", Eppu ei saa ensimmäistäkään karkkia. Tosin ei Jaska Jokunenkaan. Myös halloween-juhlat Epulta ja Sallilta jäävät väliin.

Kun kurpitsaa ei vain näy, Salli saa kohtauksen, ja haukkuu Epun typerykseksi. Ja lähtee kotiinsa. Eppu jää ulos pellolle nukkumaan, ja isosisko Tellu hakee hänet yöllä sänkyyn nukkumaan.

Linkit:

It's the Great Pumpkin, Charlie Brown. YouTube

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti