sunnuntai 26. syyskuuta 2021

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 825 - Kasvotonta nettiriippuvuutta

Tein Päihdelinkin Facebook-riippuustestin, eikä tulos yllättänyt: 25 / 30 pistettä. Tulos oli hyvin kehno. Myönteistä sen sijaan on, että riippuvuuteni ei ollut kestänyt pitkään, mutta jouduin päätymään radikaaliin ratkaisuun. Suljin koko tilini, ainakin joksikin aikaa - ja heti alkoi helpottaa, vaikka tietysti hieman ahdisti.

Opettelin usean päivän ajan tekemään ns. tarinoita, joita tein parhaimmillaan tukun päivässä. Se oli kivaa ja toisenlaista kuin tavanomainen bloggaaminen. Siitä teki mielenkiintoisen se, etä tarina ei kestänyt verkossa katseltavana kuin 24 h, minkä jälkeen se automaattisesti siirtyi oman profiilin arkistoon. 

Tarinat ovat automaattisesti videoita, jotka kestävät muutamia sekuntteja. Lisäksi näihin videoihin saattaa upottaa omia videoita.

Loin yksinkertaisen oman genren tarinoille, joka koostui tekstistä, musiikista ja videoklipsistä. Loistava yhdistelmä kertoa kerralla paljon! Tarinaan saattoi hakea YouTubesta mitä tahansa musiikkia, mistä saattoi klipsaista muutaman sekuntin pätkän videoon.

Havahduin siihen, kun huomasin parin Face-kaverini seuraavan intensiivisesti tykitystäni, ja - ainakin tulkitsin niin - reagoivan siihen tavalla, joka harmitti. He selvästi ymmärsivät väärin postaukseni. Joten harkitsin tilannetta ja päädyin lopettamaan koko Facebookin käytön, kun en muuten pystynyt hillitsemään itseäni.

Videoiden tekemiseen koukuttuu.

Linkki:

Facebook-riippuvuustesti. Päihdelinkki.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti